• Boerderij

  Schapenteelt en akkerbouw

  "De Hal" is een echte Texelse boerderij die samen met de naastgelegen stolp op de rijksmonumentenlijst prijkt. Al negen generaties is de boerderij in bezit van de

  Lees hieronder verder ->>
 • Historie

  De geschiedenis van "De Hal" gaat terug tot de 17e eeuw

  Boerderijcamping De Hal is al negen generaties in bezit van de familie Keijser. Ooit was de Hal een klein

  Lees hieronder verder ->>
 • 1

Schapenteelt en akkerbouw

"De Hal" is een echte Texelse boerderij die samen met de naastgelegen stolp op de rijksmonumentenlijst prijkt. Al negen generaties is de boerderij in bezit van de familie Keijser. Jan-Jacob en Patricia wonen samen met hun twee dochters in de oude boerderij. Jacob en Marga bewonen de naastgelegen stolp die begin deze eeuw is verbouwd tot woonhuis.

Maar "De Hal" is meer dan alleen een camping. Wij zijn ook nog steeds een functionerend boerenbedrijf. Het hele jaar door worden er pootaardappelen, uien en suikerbieten verbouwd. Meestal lopen er rond de camping schapen te grazen. Texel is immers het Nederlandse schapeneiland bij uitstek. Ook op een gemengd bedrijf als "De Hal" neemt schapenteelt een belangrijke plek in. Daarom worden er ieder voorjaar nieuwe lammeren geboren op de boerderijcamping. Voor het hele gezin is er dus genoeg te beleven en te zien.

ezeltjescompr

Texel is hét schapeneiland van Nederland. Schapenteelt vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.In maart is het lammertijd en dan is het een drukte van belang in onze velden en schuren. We nodigen u van harte uit om in het voorjaar bij ons te verblijven. Daarnaast vindt ook veel akkerbouw plaats. Behalve aardappelen kweken wij ook granen, suikerbieten, uien en graszaad. Het hele jaar bruist het van activiteit!

DSC 0175   

Neem eens een kijkje op de website van de Texelse vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer De Lieuw en ontdek hoe landbouw en natuur op Texel hand in hand gaan.

facebooklogo

download

ANWBCamping.nl

246x0w